Τροποποιήσεις Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

Τροποποιήσεις Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

“Αγγλική Τεχνική Ορολογία” ΚΑΙ “Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός”

 

Σε πρόσφατη Συνέλευσή των μελών ΔΕΠ του Τμήματος (19.06.2024), ομόφωνα αποφασίστηκαν κάποιες τροποποιήσεις του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΠΠΣ), με γνώμονα τη διαρκή βελτίωση της παρεχόμενης γνώσης. Οι τροποποιήσεις θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο 2024, για κάποιες όμως από αυτές κρίνεται σκόπιμο να ενημερωθείτε άμεσα.

(α) Τροποποιήσεις ΠΠΣ που θα ισχύσουν από τον Οκτώβριο 2024:

  • Αλλαγή στον τίτλο του μαθήματος «Εισαγωγή στον Προγραμματισμό Η/Υ» του 1ου εξαμήνου σε «Εισαγωγή στην Πληροφορική και τον Προγραμματισμό Η/Υ», χωρίς άλλη αλλαγή στο περιεχόμενο του περιγράμματος του μαθήματος.
  • Κατάργηση του μαθήματος «Αγγλική Τεχνική Ορολογία» του 2ου εξαμήνου.
  • Εισαγωγή νέου υποχρεωτικού μαθήματος, στο 2ο εξάμηνο σπουδών με τίτλο «Σύγχρονες Τεχνικές Προγραμματισμού Η/Υ». Το εν λόγω μάθημα αντικαθιστά το μάθημα «Αγγλική Τεχνική Ορολογία» χωρίς να αντιστοιχίζεται με αυτό.
  • Κατάργηση του μαθήματος επιλογής με τίτλο «Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός» του 7ου εξαμήνου.
  • Εισαγωγή νέου κατ’ επιλογήν υποχρεωτικού μαθήματος στη Θεματική ενότητα Α στο 7ο εξάμηνο σπουδών με τίτλο «Ανάλυση Δεδομένων, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κυβερνοασφάλεια στη Ναυτιλία». Το νέο μάθημα αντικαθιστά το κατ’ επιλογήν υποχρεωτικό μάθημα της Θεματικής ενότητας Α με τίτλο «Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός» του 7ου εξαμήνου χωρίς να αντιστοιχίζεται με αυτό.
  • Μεταφορά του κατ’ επιλογήν υποχρεωτικού μαθήματος της Θεματικής ενότητας Γ με τίτλο «Διοίκηση και λειτουργία λιμένων» στο 8ο Εξάμηνο στη Θεματική ενότητα Γ.

(β) Για τους φοιτητές του Τμήματος που στοχεύουν σε πτυχίο ΤΕΙ, το μάθημα «Αγγλική Τεχνική Ορολογία» που καταργείται, αντικαθίσταται από το μάθημα «Βασικές Αρχές Ναυπηγικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας». Δηλαδή, οι φοιτητές που κατά την έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-25 θα χρωστούν το μάθημα «Αγγλική Τεχνική Ορολογία» που καταργείται, θα υποχρεούνται να δηλώσουν και να περάσουν το μάθημα «Βασικές Αρχές Ναυπηγικής και Θαλάσσιας Τεχνολογίας».

(γ) Για τους φοιτητές του Τμήματος που στοχεύουν σε πτυχίο ΠΑΔΑ, το μάθημα «Αγγλική Τεχνική Ορολογία» που καταργείται, αντικαθίσταται από το μάθημα «Σύγχρονες Τεχνικές Προγραμματισμού Η/Υ». Δηλαδή, οι φοιτητές που κατά την έναρξη του Χειμερινού Εξαμήνου του Ακαδημαϊκού Έτους 2024-25 θα χρωστούν το μάθημα «Αγγλική Τεχνική Ορολογία» που καταργείται, θα υποχρεούνται να δηλώσουν και να περάσουν το μάθημα «Σύγχρονες Τεχνικές Προγραμματισμού Η/Υ».

Με βάση τα παραπάνω, τα μαθήματα «Αγγλική Τεχνική Ορολογία» και «Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός» που καταργούνται, αντικαθίστανται από άλλα μαθήματα και για το λόγο αυτό θα εξεταστούν για τελευταία φορά το Σεπτέμβριο 2024!